Kaktüs Yetiştiriciliği ve Maliyeti

0

Kaktüs Yetiştiriciliği ve Maliyeti

Kaktüs Yetiştiriciliği ve Maliyeti ; Kaktüs herkes tarafından sık alınan bitki türleri arasında yer almaktadır. Dekor amaçlı sık tercih edilen bu bitkinin yetiştiriciliği de oldukça fazla kişi tarafından tercih edilmektedir.

Kaktüs yetiştiriciliği ve maliyeti, bu bitki türünü yetiştirme işine girmek isteyen kişiler tarafından oldukça merak edilen bir konudur. Kaktüs yetiştiriciliği yapan veya yapmak isteyen insanlar, kaktüsün sık tercih edilen bir bitki türü olmasından dolayı bu bitkiyi yetiştirmek istemektedirler.

Kaktüs Yetiştirmek

Evde, ofiste, mağazalarda bile artık tercih edilen bir bitki türü olan kaktüsün bakımı da oldukça kolaydır. Bu nedenle de kaktüs, üretilmek için sık tercih edilen bir bitki türüdür. Birçok türü de bulunan bir bitkidir. Çiçek açanından dikenli olanına kadar çeşitli türde ve görünümde kaktüsler mevcuttur.

Kaktüs normalde çölde yetişen susuzluğa alışık olan bir bitki türüdür. Bu nedenle her ortamda her şartta canlı kalabilmektedirler. 150 tane kaktüs cinsi bulunmaktadır. Evde bakmaya en uygun olan kaktüs türü sukulenttir. Bu tür dikenli ve dikensiz olarak 2’ye ayrılmaktadır.

Kaktüs İçin Hangi Toprak ve Gübre Kullanılmalıdır?

Kaktüsler çöl bitkisi olarak bilinen kaktüsler genelde suyu sevmemeleriyle bilinmektedir. Diğer ev bitkilerinden farklı olarak kaktüs, suyu gövdesinde uzun süre depolayabilmekte ve canlı kalmak için az miktarda suya ihtiyaç duymaktadır.

Su depolayan torf karışımı toprak çeşitlerinde kaktüs bitkisi kısa zamanda çürümeye başlamaktadır. İnce kum ve perliti bol toprak karışımında verimli ve uzun yaşayan kaktüsler için köklerinin rahat etmesi ve suyun köklerine rahat bir şekilde ulaşması da önem kazanmaktadır.

Gübreleme işlemine gelince kaktüs yetiştirirken gübre kullanımı nasıl olmalıdır sorusu da önem kazanmaktadır. Vitamine ihtiyaç duyan kaktüs bitkisi, bu şekilde daha uzun süre canlı kalmakta ve iyi bir durumda kalmaktadır.

Bu vitaminler kaktüsler genellikle nisan ve mayıs ayları gibi zamanlarda verilmelidir. Bitkinin ömrünü uzatması anlamında iyi gelmekte olan bu gübreler ile kaktüs bitkisi dayanıklılığı da artmaktadır. Kaktüsler özellikle sonbahar ve kış aylarında uyku döneminde olmaktadırlar tam da bu dönemden çıkılan ilkbahar mevsiminde vitamine ihtiyaç duymaktadırlar.

Kaktüs Yetiştirerek Para Kazanmak

Kaktüs artık günümüzde her alanda sıkça kullanılmakta ve tercih edilmekte olan bir bitki türü olarak bitki yetiştiriciliği yapan kişiler tarafından da üretmede sıkça tercih edilmekte olan bir türdür. Bu tür fazla bir maliyeti olmadan üretilmekte ve müşterisi de hep çok olan bir ürün olmaktadır. Son zamanlarda en fazla alımı gerçekleşen kaktüs türü ise, sukulent türü olmaktadır. Bu tür dikenli ve dikensiz olarak ikiye ayrılmaktadır. Kaktüs yetiştiriciliği yapmak yorucu olmayan kolay ve zahmetsiz bir iştir. Güneşi seven kaktüsleri yetiştirmek için özellikle güneşli bir alan seçmeli ve kaktüslerinizi üretmeye başlayabilirsiniz. Havasız ortamda yetişmeye uygun olmayan kaktüsler için daha hava ile temas edebileceği uygun ortamlar sunulmalıdır. Hava şartları kapsamında eksi derecelere fazla dayanamayan kaktüslerin bu durumuna da dikkat edilmelidir. Ocak ve haziran ayı gibi kaktüslerin saksılarının değiştirilmesi için ideal olan aylardandır. Hayvan gübresi ile karıştırılmaya uygun olmayan kaktüs bitkisi toprağı için böyle bir şey denenmemelidir. Saksılarının büyük olmaması veya küçük olmamasına dikkat edilmelidir.

Kaktüs Yetiştirmek İçin Gerekli Olan Malzemeler

Kaktüs yetiştirerek para kazanmak istiyorum diyorsanız öncelikli olarak bu işin öyle çok zahmetli ve masraflı olduğu fikrinden bir uzaklaşın. Çünkü maliyeti az ve yetiştirmesi, bakımı kolay olan bir bitkiyle karşı karşıyasınız. Bunun için almanız gereken öncelikli olarak kaktüs çiçeğidir.

İnternetten veya çiçekçiden bizzat alım yapabilirsiniz. Kaktüs aldıktan sonra elbette saksıya da ihtiyacınız olacak. Alacağınız saksının hava almasına yani delikli bir saksı olmasına dikkat ediniz. Bu delikler sayesinde fazla suya alışık olmayan kaktüs bitkisi suyunu dışarı bırakacaktır. Saksıların boyutu noktasında ise ne büyük olmalıdır ne de çok küçük olmalıdır.

Saksıyı belirlerken kaktüsünüzün boyutlarını göz önünde bulundurarak almalısınız. Bu noktada çiçek satıcısına da danışabilir ve bu noktada yardım alabilirsiniz. Önemli olan bir diğer nokta ise kaktüsün yetişeceği toprak olmaktadır. Kaktüsün toprağını seçerken çok dikkat etmelisiniz.

Çok hassas bir bitki değildir ancak doğru toprak tercih edilmediği takdirde bitki kısa ömürlü olmaktadır. Bunun için sıkı olmayan parçacıklı topraklar tercih edilmelidir. Hatta bazen toprağın altına çakıl taşları da serpilse toprak bu şekilde hava almış olmaktadır.

Zabıt Katibi Nasıl Olunur

Zabıta Nasıl Olunur Maaşları Ne Kadar

Jeolog Nasıl Olunur

Yerli Otomobilin Özellikleri

Hamilelikte İdrar Yolu Enfeksiyonu Nedenleri ve Tedavisi


Cevapla

Your email address will not be published.