Yarasa Gübresi Üretimi ve Kar Marjı

1

Yarasa Gübresi Üretimi ve Kar Marjı

Yarasa Gübresi Üretimi ve Kar Marjı;  birçok alanda kullanılmakta ve o nedenle de üretimi yapılmaktadır. Yarasa gübresi üretimi kar marjı konusunda bilgi almak isteyenler bu yazıyı okuyabilirler.

Yarasa gübresi üretimi ve kar marjı konusunda bilgi sahibi olmak isteyen ve bu işi yapmak isteyen kişiler merak etmektedir. Bu iş karlı mı değil mi bunu araştıran ve bu işi yapmak isteyen sayısı oldukça fazladır. Yarasa gübresi üretimi ayrıca zor bir iştir.

Yarasa Gübresi Nasıl Üretilir?

Yarasaların yaşam merkezi genelde mağaralar olmaktadır. Mağaralara girmek ve yarasaların gübrelerine ulaşmak hiç kolay bir iş olmamaktadır. Mağaradan üretici tarafından zorluklarla çıkarılan gübre hem ekonomi için hem de organik tarıma katkısı olmaktadır. Yeni bir iş fikri olan yarasa gübresi üretimi, satış yapmak amaçlı oldukça karlı bir iştir. yarasa popülasyonun çok olduğu yerler araştırılarak işe başlanabilir ve buralara gidilerek mağara kiralanarak yarasa gübresi toplanabilmektedir. Yarasa gübresi üretimi yapmak ise bir çok alanda işe yarar olmaktadır. Kazanç oranı da oldukça yüksektir. Kök gübre hali ile yarasa gübresi, sebze ve meyve üretiminde ve bahçe ve tarla gibi alanlarda sıkça kullanılmakta ve tercih edilmektedir. Geniş yelpazede kullanımı olan yarasa gübresi; kültür mantar yetiştiriciliği, süs bitkisi yetiştirmede, fındık üretiminde, çay üretiminde ve daha birçok alanda tercih edilmektedir. Ürün verimliliğini bu gübre artırmaya büyük oranda katkı sunmaktadır.

Yarasa Gübresi Üretimi ve Kar Marjı
Yarasa Gübresi Üretimi ve Kar Marjı

Yarasa Gübresi Satış Fiyatları

Yarasa gübresi birçok alanda kullanılan ve tercih edilen bir gübre olarak satış noktasında da büyük karlar elde etmede yardımcı olmaktadır. Zor ve zahmetli bir iş olan yarasa gübresini üretmek kazanç konusunda karşılığını bulmaktadır. Yarasa gübresi kilosu ne kadar diye merak ediyorsanız kilogram fiyatı genelde 50 ila 100 TL arası değişim göstermektedir. İnternet sitesinde veya başka kanallar aracılığı ile yarasa gübresi satışı yapabilir ve bu işten oldukça fazla kazanç sağlayabilirsiniz. Yarasa gübresi satılmadan önce birtakım işlemlerden geçmektedir. Bu şekilde gübre zararlı bakterilerden de arındırılmaktadır. Yarasa gübresi çıkarmak için mağaraya gitmek, mağarayı belli bir zaman dilimi için belli bir miktarda kiralamak ve neticede gübreyi almak uzun mesai gerektiren işlemlerdir. Sonrasında işlenmeden satılması mümkün olmayan gübrenin bir de işlenme masrafı eklenince fiyatının neden bu kadar yüksek olduğu da anlaşılmaktadır.

Yarasa Gübresi Çıkarılan Mağaralar

Türkiye’de yarasa gübresi çıkarılan mağaralar oldukça fazladır. Bu mağaralar makul fiyattan kiralanmakta ve üretim yapan kişilere yarasa gübresi çıkarma imkânı sunmaktadır. İşte yarasa gübresi çıkarılan mağaraların listesi şu şekildedir:

1.Burdur İn Suyu Mağarası

2.Bursa Oylat Mağarası

3.Gümüşhane Akçakale Mağarası

4.Zonguldak Cehennem Ağzı Mağarası

5.Gümüşhane Karaca Mağarası

6.Isparta Zindan Mağarası

7.Çankırı Tuz Mağarası

8.İçel Dilek Mağarası

Yarasa gübresi kullanım alanları

1.Toprağın üretime hazırlık aşamasında kullanılmaktadır.

2.Seralarda sebze ve meyve yetiştiriciliğinde kullanılmaktadır.

3.Kök gübresi olarak tercih edilmektedir.

4.Çay üretiminde kullanılmaktadır.

5.Kültür mantar yetiştiriciliğinde özellikle tercih edilmektedir.

6.Bağlarda kullanılmaktadır.

7.Bahçe ve tarlalarda kullanılmaktadır.

8.Çimlendirme ve bahçe düzenlemelerinde de sıkça tercih edilmektedir.

Yarasa Gübresi Faydaları Nelerdir?

Yarasa gübresi faydaları nelerdir diye merak edenler için yarasa gübresi oldukça geniş yelpazede kullanılmaktadır. Kullanıldığı her alanda oldukça iyi verimlilik fırsatı sunan yarasa gübresi; azot, fosfor ve potasyum içeren bir malzemedir. Organik fosforun hammaddesi olan yarasa gübresi aynı zamanda organik madde oranı yüksek olan bir gübre türüdür. Tuzluluğa neden olmayan yarasa gübresi, kokusuzdur ve çevreye de zarar vermemektedir. Kullanımı oldukça kolay olan bir gübredir. Su ile karıştırılabilir ve toprağa nüfuz etmesi de kolayca bu şekilde sağlanabilir. Kullanıldığı ürünlerde sağlıklı, doğal ve hızlı büyümeyi sağlayabilir. Aynı zamanda da yiyeceklere lezzet ve aroma katmaktadır. Dünyada az bulunan gübreler arasında gelmektedir. Bitkinin direncini artırır ve kuru şartlarda uzun süre depolanma şansına sahiptir. Toprağın suyu uzun süre tutmasını sağlayan yarasa gübresi; uzun süre etkisini korumaktadır. Hazır besin olduğu için bitki tarafından hızla alınabilir. Yarasa gübresinin özellikle işlendikten sonra kullanılması gerekmektedir. Çünkü zararlı bakteriler işlenmesi ile yok olmaktadır. Tamamen doğal olan bu gübre, organik tarımda özellikle sık olarak tercih edilmektedir. Yarasa gübresi üretimi ve kar marjı işte bu sebeplerden ötürü sıkça merak edilen konulardan bir tanesi haline gelmiştir.

Pikan Cevizi Nasıl Yetiştirilir

Kuşkonmaz Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır

En Kolay Vatandaşlık Veren Ülkeler


1 Yorum
  1. […] Yarasa Gübresi Üretimi ve Kar Marjı […]

Cevapla

Your email address will not be published.